Åsa Stenmark

Åsa_StenmarkJag heter Åsa Stenmark och jag är projektledare för Stockholmshems fördjupade miljösatsning inom ramen för Hållbara Hökarängen.

Jag är 38 år, född och uppväxt i Tullinge som är en förort söder om Stockholm. Jag är gift med Håkan, mamma till Ellinor och Alice och matte till kaninen Leo.

Min tid utanför jobbet tillbringar jag med nära och kära, jag påtar gärna i trädgården, pysslar eller läser böcker. Som allra bäst mår jag i Larsbo, en stuga vid en liten sjö i södra Dalarna. Jag är beroende av Zumba (en dansbaserad träningsform till huvudsakligen latinamerikansk musik) och vägrar konsekvent att gå på söndagsmiddagar eftersom det krockar med mitt zumbapass.

Yrkesmässigt har jag mitt hjärta i kommunikation, jag har jobbat med information och marknadskommunikation i femton år. Och de femton åren har jag tillbringat på Stockholmshem, en arbetsgivare där man turligt nog får prova på och växa med nya utmaningar. Parallellt med kommunikationsjobbet har jag varit engagerad i företagets miljöarbete, ända sedan Stockholmshem började jobba med miljöfrågor på riktigt och införde ett miljöledningssystem i slutet av
1990-talet.

Nu får jag möjlighet att kombinera kommunikation och miljöintresse i projektet här i Hökis. Det är verkligen en spännande utmaning för även om projektets syfte är viktigt i sig, att hitta hållbara lösningar för att minska användningen av energi och andra resurser, så är essensen, själva kärnan i projektet, att vi vill göra det i samverkan med de som bor och verkar i Hökarängen. Att jobba med människors engagemang och beteende, det är en ynnest och jag är glad att jag får göra det just här.

Kontaktuppgifter:
Åsa Stenmark, projektledare
Besök: Hållbara Hökarängens projektkontor på Hökarängsplan 14 i centrum
Telefon 08-508 39 119
E-post: asa.stenmark@stockholmshem.se

Kommentera