Dokumentation

framsida_bokBoken om Hållbara Hökarängen

Vi har valt att dokumentera hela projektet, och sammanfatta våra lärdomar och erfarenheter, i form av en bok. Boken är skriven av Susanna Elfors och utgiven av det lokala bokförlaget Molin & Sorgenfrei Förlag. Boken är rikt illustrerad av bilder från området och de olika delprojekt vi arbetat med.

Boken kan köpas lokalt i Hökarängen, bland annat hos Växterian i centrum, eller beställas via de vanligaste bokhandlarna på nätet, t ex CDON, Adlibris eller Bokus.

Film om projektet

Som en del i dokumentation av projektet har vi gjort en film, inspelad av Studio Kupol i Hökarängen. I filmen berättar projektledare, forskare, boende och verksamma i Hökarängen hur vi arbetat och vad det lett till. Filmen är drygt 12 minuter lång. Se den här:

https://www.youtube.com/watch?v=heMjDQCsnBE&feature=youtu.be

Våra viktigaste tips

Inför vår slututställning sammanfattade vi våra viktigaste tips i en broschyr som finns att ladda ner i PDF-format här.

Våra viktigaste tips_broschyr

Slutrapport/forskningsrapport från Stockholm Environment Institute

För dig som vill veta mer om våra erfarenheter och resultatet av projektet finns det en rapport från vår forskarpartner SEI. Rapporten handlar om den andra delen av projektet, den fördjupade miljösatsningen. Den publiceras vecka 27 och finns då att ladda ner här. http://www.sei-international.org/publications?pid=2686.

Det går också bra att beställa rapporten via e-post: katarina.axelsson@sei-international.org.

Receptsamling klimatsmart mat

En av aktiviteterna vi gjort under projektet är studiecirklar i klimatsmart mat. Dessa var mycket uppskattade av deltagarna och vi vill gärna dela med oss av recepten som de lagade under sina träffar. Vi har satt samman en digital receptsamling som finns att ladda ner här.

Receptsamling Klimatmat