Lär dig laga klimatsmart och vegetarisk mat

Klimatmat

Behöver vi sparris i december? Hur mycket kött klarar planeten? Varför slänger vi så mycket mat? Hur mycket protein behöver man egentligen och vad bör jag tänka på när jag byter ut köttet mot vegetariskt?

Inspirationsföreläsning klimatmat

Maten vi äter påverkar inte bara oss själva. På sin väg från jord till bord påverkar den både människor och miljö. Här och på andra sidan jorden. Under föreläsningen presenterar vi våra sex utgångspunkter, sju årstider samt en minikurs i vegetarisk näringslära. Vi visar att det är både inspirerande, gott och enkelt att skaffa sig matvanor som bidrar till en hållbar utveckling.

Vegetarisk matlagningsworkshop

Deltagarna delas in i grupper om två – tre personer och får under handledning av vår klimatkock laga ett antal vegetariska rätter utifrån olika recept. Rätterna varierar i svårhetsgrad och tidsåtgång så att alla kan känna sig lagom utmanade, oavsett förkunskaper. Klimatkocken finns på plats och svarar gärna på frågor. Rätterna dukas sedan fram till en härlig buffé då familj/grannar är välkomna att smaka. Kursen är kostnadsfri!

Välj mellan två datum

Lördagen den 22 mars kl 11-18 eller söndagen den 30 mars kl 11-18.

Plats båda dagarna: Hökarängsskolans hemkunskapskök, Fagersjövägen 18.

15 platser per tillfälle.

Anmälan, först till kvarn, till Hållbara Hökarängen/Åsa Stenmark:
asa.stenmark@stockholmshem.se eller telefon 08-508 39 119.

Inbjudan riktar sig till dig som bor i Hökarängen. Arrangör: Hållbara Hökarängen i samarbete med Klimatmat.se