Medverkande

Här är alla medarrangörer till festivalen i bokstavsordning (huvudarrangör är Hållbara Hökarängen och Stockholmshem).

De flesta är lokala och för dem har vi skrivit ut adress, några är utifrån. Medarrangörerna är lokala företag, föreningar, ideella nätverk, ekoföretag, forskningsinstitut med mera.

Stort tack för att ni gör detta möjligt!


Ashtanga YogaAshtanga Yoga Enskede 

Erbjuder Yogaklasser i Hökarängen i Ashtanga yoga, en fysisk och dynamisk yogaform. Yoga är en resurssnål träningsform som ger ökad medvetenhet. Ashtanga Yoga Enskede har också ett litet sortiment av ekologiska hälsoprodukter, téer och matvaror.

Adress: Sirapsvägen 1.

 

Balanzen ekologisk städningBalanzen ekologisk städning
Erbjuder ekologiska och städprodukter som är så giftfria att de till och med är ätbara. Företaget erbjuder också giftfri hem- och kontorsstädning.

 

Bästa svängenBästa Svängen Hökarängen
Är en ideell förening  som jobbar mot missbruk och kriminalitet i Hökarängen. Föreningen ordnar drogfria mötesplatser såsom dansbana och loppis.
Adress: Russinvägen 47.

 

Café och konditori AmandaCafe och konditori Amanda
Ett lokalt kafé med lunch, frukost, fika och bakverk att köpa med. En stor del av sortimentet är ekologiskt, bakverk, te, kaffe, juicer och vissa lunchrätter. Caféet har ett genomgående miljötänk.
Adress: Hökarängsplan 3.

 

Cevicheria Aji & AjoCevicheria Aji y Ajo
Välrenommerad cevicheria i Hökarängen med till stor del ekologiska råvaror. Cevicherian är med i White Guide.
Adress: Hökarängsplan 12.

 

 

Coompanion företag tillsammans

Coompanion

Företagsrådgivare för dem som vill starta företag tillsammans. Coompanion erbjuder personlig företagsrådgivning och online. De satsar särskilt på hållbart företagande.

 

Ecoholics grön skönhet

Ecoholics
Erbjuder ekologiska och tillsatsfria skönhetsprodukter av hög kvalitet i sin webbutik. I sortimentet finns hudkrämer, shampo, nagellack med mera.

 

 

 

Ekobanken social ekologiskt och kulturEkobanken
Banken för sparare som vill att pengarna ska förvaltas på ett transparent och ansvarsfullt sätt. Banken lånar ut till verksamheter med ekologiska, sociala eller kulturella mervärden.

 

Zet elcykelkortetElcykelkortet
Är ett projekt med syfte att minska utsläpp och trängsel i rusningstrafiken genom att uppmuntra människor att använda lätta elfordon såsom elcyklar, elscootrar och elmopeder istället för bil.

 

 

Enskede LådcyklarEnskede Lådcyklar
Erbjuder transportcykellösningar som cykelpooler samt säljer Bakfiets kvalitetslådcyklar tillverkade i Holland samt Winther lådcyklar. Enskede Lådcyklar är också ett politiskt projekt med syfte att bidra till en stad där människor och igelkottar rör sig i rummet så att vi kan se varandra.

 

Friskvård för dig
Ett friskvårdcenter i Hökarängen som erbjuder massage, fotvård, akupressur, stödsamtal, reiki-healing, öronljusbehandling, aromaterapi med mera. Friskvård har också ett mindre sortiment av ekologiska hälsovårdsprodukter.
Adress: Sirapsvägen 3.

 

GreenmansGreenmans
Erbjuder ekologisk, naturlig och grön supernäring i form av helt vegetabiliska smoothie blends och proteinkosttillskott.

 

 

Allsång i HökarängenHökarängen All Stars
Är en alldeles nystartad kör med hållbarhetstema som uppträder för första gången under Hållbarhetsfestivalen, ledd av Olof Andersson och Anna Göransson.

Finns på Facebook!

Hökarängens stadsdelsråds logotypHökarängens stadsdelsråd
Hökarängens Stadsdelsråd är en ideell förening, en paraplyorganisation för föreningar 3.gar med verksamhet i Hökarängen. Rådets syfte är att inom stadsdelen verka för integration och närdemokrati samt för utveckling av det ideella arbetet.
Adress: Sirapsvägen 3

 

Ica_BombenICA Bomben
Omtyckt ICA-butik i Hökarängen.
Adress: Tobaksvägen 4.

 

jarnman_nyram_infoJärnman
Järnhandel i Hökarängen med ett utomordentligt brett sortiment av varor, vilket gör att Hökarängsborna inte behöver ta bilen till ett byggvaruhus för att köpa alltifrån verktyg till trädgårdsredskap eller den rätta badrumskroken.

Adress: Hökarängsplan 7.

 

Lokalrätten logotypLokalrätten
Är ett kulturcenter i Hökarängen och mötesplats för Hökarängsborna. På Lokalrätten visas film och konst, arrangeras workshops, kurser etc. Ibland är det också kafé med ekoprofil.

Adress: Tobaksvägen 6.

 

Magù Eco logotypMagù Eco
Hökarängsbaserat företag som drivs av konstnären Marta Bencivenni. Hennes djupa intresse för färg och form ledde till att hon har utvecklat en Magù mineral makeup i olika kulörer.

 

Mamma Sushi logotypMamma Sushi
Sushirestaurang i Hökarängen av hög kvalitet som även har flera vegetariska rätter.

Adress: Hökarängsplan 24.

 

Martinskolans loggaMartinskolan
Söderorts egen Waldorfskola med ekoprofil.

Adress: Munstyckesvägen 18.

Martinskolans Byggnadsstiftelse
Bygger hållbara hus åt Martinskolan.

 

MatDax i HökarängenMatDax
Matbutik i Hökarängen med stort sortiment och låga priser. Satsar nu på att bredda ekosortimentet.

Adress: Pepparvägen 5.

 

Mini Outlet BarnkläderMini Outlet Barnkläder
Barnklädesbutik i Hökarängen med ett stort sortiment av kläder för barn från 0 till 8 år. En stor del av sortimentet är ekocertifierat enligt GOTS, en märkning som garanterar ekologiska hänsyn från bomullsåker till färdigt plagg.

Adress: Hökarängsplan 12.

 

Molin & Sorgenfrei logotypMolin & Sorgenfrei bokförlag
Bokförlag i Hökarängen som startades våren 2008 av Lars Molin och Simon Sorgenfrei. Förlaget är oberoende allmänutgivande bokförlag med flera spännande titlar. Under Hållbarhetsfestivalen lanserar de en kokbok för insjöfisk.

Adress: Hökarängsplan 5.

 

NatursnokNatursnokarna söderort
Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barnverksamhet där barn och vuxna upptäcker naturen tillsammans. I söderort ordnas paddlingsturer, grottutflykter, titta på vattensalamandrar på Skogskyrkogården med mera.

 

Olssons Cykelverkstad
Cykelverkstad i Hökarängen med kunniga reparatörer och bra priser. Här finns också fina retro cykeldekaler.

Adress: Pepparvägen 4, ingång från gården.

 

Omställning Hökarängen logotypeOmställning Hökarängen
Nystartad omställningsgrupp med syfte att få hökarängsborna att ta tillvara på lokala resurser. Gruppen har initierats av Maja Lindström och Jenny Cederholm som bor i Hökarängen. Under festivalen arrangerar de Omställningsdagar och framöver planeras en Synvända.

 

Omställning Järna logotypOmställning Järna
En omställningsgrupp som har funnits ett tag och som arbetar enligt omställningens sju principer:

  • Positiva visioner
  • Informera människor
  • Integration och öppenhet
  • Dela med sig och bygga nätverk
  • Bygga resiliens
  • Inre och yttre omställning
  • Närhetsprincipen: självorganisation och beslutsfattande på rätt nivå

 

Prylmakarna logotypPrylmakarna/Emma Loppis
En öppen verksamhet med kafé, loppis och arbetsträning samt mötesplats.

Adress: Pepparvägen 15.

 

Reecycle/RamoRama
Reecycle gör om din gamla cykel så att den blir som ny – med den stil och färger som du önskar. Reecycle är en del av RamoRama, Hökarängens egen ramverkstad.

Adress: Cigarrvägen 13.

 

Rekostart logotypRekostart
Säljer giftfria och naturliga produkter för det lilla barnet. Det går att prenumerera på boxar från Rekostart med ekologiska kläder, naturgumminappar, ekoleksaker, babykrämer och matlådor i rostfritt stål.

 

 

 

SEI logotypSEI (Stockholm Environment Institute)

Är en av världens ledande forskningsinstitut inom hållbar utveckling. SEI har arbetat med miljö i 20 år och medverkar också i projektet ”Ett resurseffektivt Hökarängen”, som är en fördjupad miljösatsning inom projektet Hållbara Hökarängen.

 

Logga till Skänk & TiggSkänk och Tigg! Hökis
Är en Facebookgrupp i Hökarängen där medlemmarna kan skänka eller tigga saker från varandra. Gruppen har mer än 600 medlemmar och dagligen byts många prylar där vilket både bidrar till social hållbarhet och ekologisk hållbarhet.

Hittas på Facebook!

 

Stadsmissionen REMAKE
REMAKE logotypREMAKE är ett koncept som drivs av Stadsmissionen där arbetsträning, produktion, design och återbruk kombineras. Genom att handla REMAKE-produkter bidrar man till möjligheten att öka människors försörjning samtidigt som man bidrar till ett hållbart samhälle. Stadsmissionen är en ideell förening som arbetar för ett mänskligare Stockholm.

Adress: Pepparvägen 9A-C.

 

Starrmyrans Parklek
Öppen fritidsverksamhet med tonvikt på utomhusaktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar. Parken har lekutrustning men också djur, såsom hästar, kaniner, marsvin, getter och höns. En lantlig oas i staden.

Adress: Onsdagsvägen 11.

 

Klimatvågen logotyp

Stockholms stad – Miljöförvaltningen och Klimatvågen
Stockholm stad logotypMiljöförvaltningen i Stockholms stad arbetar med flera projekt för att göra staden mer hållbart. Projektet Klimatsmarta stockholmare uppmuntrar medborgarna att minska sin klimatpåverkan. En del i projektet är Klimatvågen som synliggör din klimatpåverkan.

 

Sustainable Innovation logotypSustainable Innovation
Är ett nationellt centrum, en mötesplats, för energieffektivisering som driver stora demonstrationsprojekt, uppmuntrar innovationer och ny företagande, bedriver informationsspridning och kunskapsutveckling. Sustainable innovation är en part i projektet ”Ett resurseffektivt Hökarängen” som är en del i Hållbara Hökarängen.

 

Sustopia logotySustopia
Är ett ett litet företag som arbetar med olika projekt inom området hållbar stadsutveckling. Sustopia medverkar i projektet ”Ett resurseffektivt Hökarängen”. Därtill driver företaget ett webbmagasin, ordnar stadsvandringar och skriver artiklar om miljö och hållbar stadsutveckling.

 

Svenska kyrkanSöderledskyrkan
Kyrkan som byggdes 1958 är en arkitektoniskt intressant byggnad. Verksamheten i kyrkan är omfattande och i verksamheten ingår ett gediget arbete för ökad social hållbarhet och också ett medvetet miljöarbete.

Adress: Lingvägen 149.

Tapetserargruppen Svängen
Möbeltapserargrupp i Hökarängen utför helrenovering av möbelstoppningar och klädslar, samt tjänster inom sömnad och inredning. De prioriterar ekologiska alternativ och tillsammans med kunden arbetar de för en mer hållbar konsumtion.

Åke Blid
Under många års tid har privatpersonen Åke Blid samlat på märkesporslin från 1900-talet, bland annat Gustavsberg, Stig Lindström och Rörstrand. Under Hållbarhetsfestivalen säljer Åke detta porslin till förmånliga priser.

Adress: Cigarrvägen, vid Konsthall C och Ramorama.

Kommentera