Susanna Elfors

Susanna.jpg_maxJag heter Susanna Elfors och jag är frilans inom hållbar stadsutveckling och driver webbmagasinet Sustopia (www.sustopia.se).

Under ett års tid kommer jag att hjälpa till i miljösatsningen inom projektet Hållbara Hökarängen med att finna idéer bland boende och ännu mer lokalt engagemang. Jag är väldigt glad för detta eftersom jag brinner för just hållbar utveckling av stadsdelar som Hökarängen. Jag bor själv i en nästan likadan stadsdel, Bagarmossen bara 20 minuters cykelväg från Hökarängen och jobbar med lokala projekt för hållbarhet även där.

Jag är 41 år, gift med Sebastian och mamma till Leo och Love. Även privat är jag väldigt miljöintresserad och därför äger vi ingen bil och försöker handla och leva så hållbart som det går i ett energiläckande radhus från 1950-talet. Men precis som många andra misslyckas jag ofta med att leva så hållbart som jag skulle vilja – och det är något jag är nyfiken på att undersöka i Hökarängen – hur kan vi skapa förutsättningar som gör det enkelt och
lockande att leva hållbart? Därför kommer jag att blogga en del här om miljömässiga smärtpunkter – om när vi gör sådant som inte är bra för miljön och varför vi gör så.

Min yrkesmässiga bakgrund är följande: på gymnasiet läste det då nya ämnet ekosofi och bestämde mig för att jobba med miljöfrågor. Sedan blev jag civilingenjör i Environmental Engineering på KTH och eftersom jag var intresserad av hus och stadsplanering så blev jag så småningom doktor i ämnet bebyggelseanalys där jag just tittade på hur bostadsområden från 1950-talet kan bli mer ekologiskt och socialt hållbara.

Utöver detta har jag också en journalistutbildning från Poppius och har gått ett år på en konstutbildning i Blekinge.

Jag har jobbat som energikonsult, handläggare på Naturvårdsverket och som politisk sekreterare med ansvar för stadsplanering och byggande i Stockholm.
Sedan några år tillbaka är jag egen företagare och försöker förena min ingenjörsmässiga bakgrund med ett stort intresse för kommunikation, människor
och skapande verksamhet. Jag skriver i tidningar, ordnar salonger, seminarier, events, ekoturer med mera om hållbar utveckling.

Titta gärna in på Asfaltblomman (www.asfaltblomman.se) som jag driver, där finns en guide till Stockholms ekobutiker, ekobyar, second handbutiker etc. Eller följ mig på twitter: @sustopia.

Kommentera