Tårögd av hippies på Stadsmuseet

Utställning på Stadsmuseet

Igår öppnade utställningen 70-talet hippiekultur i Farsta Stadsmuseet. Utställningen visar foton av Per Björn som följt ett gäng unga under åren 1974-1975. Det är starka bilder som visar gläde och sorg, missbruk, kamratskap och slagsmål med polisen.

Uställningen har tidigare visats på Tuben i Farsta och på Konstiga Fönstret här i Hökis men det var före min tid här så jag har inte sett den tidigare. Igår gick jag dock dit, inte minst för att en av hippiesarna på bilderna är kompisen Stefan från föreningen Bästa Svängen. Stefan är en av de få på bilderna som lever fortfarande.

stefansocNär jag kom dit träffade jag på Stefan och Olle som båda jobbar på stadsdelsförvaltningen numera. Vi stod och pratade när det kom fram en tårögd dam och kramade om Stefan. Det visade sig att hon jobbat som socialhandläggare i Farsta på den tiden han härjade där med sina kompisar. Vilket häftigt möte, hon som var fältassistent då och Stefan som genom sin resa kommit att jobba med liknade frågor nu. Jag fick höra flera berättelser från deras tid i Farsta, berättelser som fick även mig att bli tårögd.

Utställningen är verkligen värd ett besök! Det finns även en del som visar bilder från Hökarängen i nutid, bland annat från Bästa Svängens arbete.

Den pågår 4-9 mars på Stadsmuseet vid Slussen, öppettider tis-sön 11-17, torsdagar 11-20.

bastasvangen_stadsmuseet